Over mijn rijgedrag, grootse dromen en tevredenheid met wat is...
top of page
Zoeken
  • lieselottereynvoet

Over mijn rijgedrag, grootse dromen en tevredenheid met wat is...



Onze jongens hebben deze week een nieuwe functie ontdekt in de auto, de Greenscore. Ze wilden mij daarmee deze morgen aanmoedigen om ecofriendly te rijden: “rustig mama, ja, goed bezig, goed bezig!” ;-).

Wie al eens meereed met mij, kan zich voorstellen dat ik het - op zijn zachtst gezegd - lastig vond om mijn score ‘green’ te houden. Hoe bewonderenswaardig ik ‘ecofriendly’ rijgedrag ook vind, het voelde voor mij een beetje zoals presteren onder mijn niveau, mijzelf inhouden. En dat voelt helemaal niet goed.


"Het voelde voor mij een beetje zoals presteren onder mijn niveau, mijzelf inhouden. En dat voelt helemaal niet goed."





Ik hou ervan om mijzelf uit te dagen, mijn volle potentieel te benutten, eruit te halen wat erin zit.

Regelmatig hoor ik ondernemers die ervoor kiezen om ‘tevreden te zijn met wat er is’ en dat is écht een fantastische, noodzakelijke gave. Alleen heb ik het gevoel dat dat soms als excuus gebruikt wordt om zichzelf klein te houden, er niet het uiterste te ‘moeten’ uithalen. En dat is jammer. Jij moet natuurlijk niets, maar jezelf inhouden, tegenhouden, kleinhouden, dat voelt nooit goed. Daar haal je geen voldoening uit en daarmee maak je geen impact.


Tevredenheid over het hier en nu, kan perfect samengaan met streven naar de beste versie van jezelf. Meer nog: het is net de combinatie van tevredenheid, dankbaarheid, verwondering over wat er nu al is én het geloof en vertrouwen in je ongelofelijk potentieel, het streven naar die beste versie, die je laat groeien, waarmee je de mooiste impact verwezenlijkt!


"Tevredenheid over het hier en nu, kan perfect samengaan met streven naar de beste versie van jezelf."


Grootse dromen en realistische verwachtingen sluiten elkaar niet uit. Ik ben een enorme fan van groots, ja, zelfs onrealistisch dromen. Het verlegt je grenzen, het doet je dromen van iets wat nog niet is, het laat je groeien. De valkuil is uiteraard dat je verwacht dat die grootse dromen als vanzelf op je bord komen en dat die liever gisteren dan vandaag verwezenlijkt worden (been there, done that). Dat zorgt voor onnodige frustraties. Maar grootse, eigenwijze, een tikkeltje onrealistische dromen, gecombineerd met realistische verwachtingen en dankbaarheid om elk stapje voorwaarts, dat is magisch! Dat is waarvoor we hier zijn!


"Dream big, start small, act now!"


Ik wens het je van harte toe! Dream big, start small, act now.

En die ‘greenscore’…, die keuze laat ik aan jou! ;-)


Wil jij samen met een groep gelijkgestemde ondernemers groeien op een speelse, dankbare manier? Check www.theplayacademy.be We starten binnenkort!

2 weergaven0 opmerkingen
bottom of page